Sposób przygotowania

W rondelku roztapiamy margarynę z wodą i gotujemy cały czas mieszając. Do gotującej się dodajemy przesianą mąkę i cały czas mieszamy by się nie przypaliło i żeby znikły wszystkie gródki. Ciasto ma być jednolitej konsystencji i ma lekko odchodzić od garnka. Gotowe pozostawiamy do ostygnięcia. Zimne ciasto miksujemy z jajkami - warto dawać po jednym jajku. Ciasto przekładamy do szprycy z okrągłą końcówką i wyciskamy podłużne ciasteczka. Można przecinać je nożem dla ułatwienia. Pieczemy w temp. 220\'C ok 25-30 min. NIE WOLNO OTWIERAĆ PIEKARNIKA BY CIASTKA NIE OPADŁY !! Gotowe ciastka smarujemy białkiem a następnie posypujemy grubą solą i pozostawimy ok 3 min. w wyłączonym, ale ciepłym piekarniku. Smacznego !!

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Szybkie i smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    agnieszka189

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Gosia311

    apetyczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    super przekąska
  • 1
    original
    Opublikowano

    AURELKA

    uwielbiam takie ciastka
  • 1
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Uwielbiam je, u nas nazywają się słomki ptysiowe;):)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !