Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tiramisu bianco

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

espresso 3/4 szkl.
herbatniki 8 szt.
Krem: 1 tabliczka
biała czekolada 1 tabliczka
ciastka 2 łyżki
cukier 2 łyżki
ciastka 30 ml
Krem: 4 łyżki
cukier 4 łyżki
śmietana kremówka 4 łyżki
Krem: 400 ml
serek mascarpone 400 ml
Krem: 4 szt.
żółtko jajek 4 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Tiramisu bianco

Herbatniki ułożyć w pucharkach. Espresso zagotować z cukrem i Marsalą. Kawą nasączyć ciasteczka. Żółtka zmiksować z cukrem do białości. Dodać serek i miksować ok.1 min. Czekoladę stopić na parze, wymieszać z kremówką. Połączyć z masą serową. Nałożyć do pucharków. Wstawić do lodówki na ok. 6 godzin. Ozdobić kakao.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 20.12.2012 18:47
mmm uwielbiam!
Betka 20.12.2012 18:46
mmm uwielbiam!
stokrotka 26.01.2011 15:53
aż ślinka cieknie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak