Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem mascarpone z jagodami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jagody 200 gram
drobny cukier 2 łyżki
mascarpone 250 gram
śmietana kremówka 250 ml
cukier puder 4 łyżki
fix do śmietany 1 sztuka
biszkopty podłużne 8 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Krem mascarpone z jagodami

Jagody posyp drobnym cukrem. Kremówkę ubij z cukrem pudrem i fixem, delikatnie wymieszaj z mascarpone. Podziel masę na 2 części. Do jednej dodaj 2/3 jagód. Przygotuj 4 kieliszki, na dno każdego wrzuć po 2 połamane biszkopty. Na nie włóż masę z mascarpone i jagód. Trzecią warstwą będzie jasna masa z mascarpone i kremówki. Na wierzch deseru połóż pozostałe jagody. Przed podaniem schłódź w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 23.06.2011 22:49
pyszny jest taki krem
lucyna15
lucyna15 24.07.2010 11:50
nie ma jak jagody ;d
RenataZ-et 24.07.2010 11:47
Ciekawy przepis-na pewno wyjdzie pysznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak