Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filety z mintaja w sezamowej panierce

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z mintaja 1/2 kg
sok z cytryny 2 łyżki
sos sojowy 1 łyżka
Imbir mielony Prymat szczypta
przyprawa kucharek 1/3 łyżeczki
jajko 2 szt
mąka pszenna 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
sezam 1 szkl
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Filety z mintaja w sezamowej panierce

Kroki postępowania

1
Filety rozmrozić, umyć, osuszyć w papierowym ręczniku, pokroić na porcje. Skropić sokiem z cytryny i sosem sojowym. Oprószyć solą i pieprzem
Krok 1 - Filety z mintaja w sezamowej panierce foto
2
Jajka wybić do miseczki dodać przyprawę kucharek, mielony imbir mąkę i dokładnie wymieszać widelcem. Przygotowaną rybę zanurzyć w roztrzepanych jajkach i obtoczyć w sezamie.
Krok 2 - Filety z mintaja w sezamowej panierce foto
3
Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano. Podawać z ziemniakami i surówką.
Krok 3 - Filety z mintaja w sezamowej panierce foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tessinka 15.12.2012 20:36
Fajna propozycja
teresa18 15.12.2012 18:48
z rybą nie próbowałam zrobić, apetyczna
Poison1988 15.12.2012 13:52
fajna propozycja :) w sezamie jeszcze nie robiłam :)
Ewa6274879 15.12.2012 00:00
słodko chrupiąca panierka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak