Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z fasolki szparagowej z wołowiną

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szparagowa zielona 50 dkg
pieczarki 30 dkg
czosnek 3 ząbki
ostry sos chili
olej do smażenia
bulion 1 szklanka
sól i pieprz do smaku
ocet balsamiczny
miód
wołowina 50 (miękka)
papryka czerwona 1 strąk

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z fasolki szparagowej z wołowiną

Mięso pokrój na drobne, cienkie płatki. Wymieszaj z sosem chili i odstaw na kilka minut. Paprykę włóż do nagrzanego piekarnika. Opiekaj 20 minut w temp. 180 stopni. Wyjmij, ostudź, obierz ze skórki, drobno pokrój. Przebierz fasolkę, oczyść, ugotuj w osolonej wodzie, odcedź, przelej zimną wodą. Osącz. Na oleju mocno przysmaż mięso. Kiedy odparuje cały płyn, dodaj plasterki pieczarek. Chwilę smaż. Zalej bulionem i octem balsamicznym. Gotuj ok. 10 minut. Zestaw z ognia. DOpraw miodem, roztartym czosnkiem, solą, pieprzem i sosem chili. Dodaj fasolkę oraz paprykę. Wymieszaj i odstaw. Sałatkę podawaj letnią.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 10.08.2011 09:12
smaczna
Iwona51
Iwona51 20.06.2011 12:16
smaczna
Kate131 23.08.2010 07:07
pysznosci

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak