Sposób przygotowania

1,5 łyżeczki kucharka
50 dag filetów z kurczaka
2 łyżki masła
5 plastrów szynki gotowanej
5 plasterków sera żółtego
1 pomidor
5 gałązek natki pietruszki
CIASTO:
2 jajka
2 łyżki śmietany
1,5 łyżki mąki
sól
olej do smażenia

Przygotowanie:
Filety opłukać, osuszyć i delikatnie rozbić tłuczkiem,. Posypać Kucharkiem i odstawić na chwilę. Na każdym z filetów położyć po plasterku szynki, żółtego sera, troszkę pomidora, gałązkę natki odrobinę masła. Zwinąć w rulon. Spiać np. wykałaczką. Wymieszać jajka, śmietanę, sól i mąkę. Zanurzyć roladki w cieście i smażyć na oleju.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !