Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki z bitą śmietaną

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier puder 20 dag
mąka 30 dag
margaryna 20 dag
mleko 200 ml
bita śmietana 1 opakowani3
mandarynka 1 sztuka
poziomki ok. 13 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki z bitą śmietaną

Cukier puder wymieszać z mąką. Dodać margarynę i poszatkować nożem. Wymieszać. Powstanie ciasto. Foremki do babek natłuść masłem, posyp buł‼ka tartą. Ciasto rozprowadź po foremkach. Wstaw do piekarnika na 180 st. C na ok. 20 minut. Gdy się upieką wyjmij z pieca i wystudź. Bitą śmietanę ubij z mlekiem. Wylej do każdej z babeczek. Dodaj kilka poziomek i 1 część z mandarynki. Pyszny deser.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maciek7 19.06.2012 19:48
pycha
tomek18 05.06.2011 08:50
super
iknkirke 29.05.2011 13:24
pycha
anja3107 10.11.2010 15:17
słodziutki deserek ;-)
edyta18-20 08.09.2010 21:16
super są te babeczki
Emilia21 29.08.2010 10:48
mmm wyglądają apetycznie;)
iwa643 23.08.2010 12:43
lubie takie
pauluna
pauluna 23.08.2010 12:18
ale apetyczne
marzencia2007 23.08.2010 10:59
wyygladaja swietnie :)
Monika193
Monika193 17.08.2010 10:37
pychotka
plocia 17.08.2010 09:37
o jjaaa wyglądają apetycznie i pewnie takie są

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak