Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kokosowo- makowa babka

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 szkl
jajko 8 szt
cukier 1 szkl
olej 1 szkl
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
mak 0,5 szkl
kokos 0,5 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Kokosowo- makowa babka

Ubić białka na sztywną pianę. Dodać cukier, żółtka i dalej ubijać. Dodać olej, mąkę i proszek do pieczenia. Wszystko dokładnie wymieszać. Podzielić ciasto na 2 części. Do jednej dodać mak , a do drugiej wiórki kokosowe. Foremkę wysmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą. Wlewać na przemian ciasto makowe i kokosowe. Piec 30-40 min w 160 st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 19.09.2013 09:05
musi wspaniale smakować
Betka 27.03.2013 13:24
mmm super;)
Andysz 20.12.2012 19:45
pyszne;]
IZABELA29 07.12.2012 09:42
pyszna
ben-ka 07.12.2012 09:40
dobre ciasto.
Krystyna32 05.03.2012 08:53
super
smakowita 18.01.2012 20:08
musi być puszysta i lekka
malaczarna23 06.11.2011 09:20
napewno smaczna
mysza666 28.11.2010 13:56
Pewnie wygląda jak zebra, a i też z pewnością smakuje przepysznie:) A takie pytanie...maku nie mielisz?
aginaa 21.11.2010 12:53
musi byc pyszna
katarzyna124 05.11.2010 08:42
Mój synek uwielbia wszystkie babki, muszę więc wypróbować i taką:) Ciekawy i prosty przepis.
Margo1 10.09.2010 15:30
fajna, bo kokosowa
matii6 08.09.2010 19:29
bardzo lubię babki a z kokosem pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak