Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Stefanka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Przepis i sposób przygotowania na: Stefanka

Ciasto:
40 dag mąki( 3 szklanki), 2 jajka, 2 łyżki miodu, 5 dag masła lub margaryny, 10 dag cukru pudru, 1 łyżeczka sody.
Wszystko zagnieść, podzielić na 4 lub 5 części, każdą rozwałkować i oddzielnie upiec.
Krem:
2 szklanki mleka, 4 łyzki kaszy mannej ugotować. Utrzeć 20 dag masła i 15 dag cukru pudru+ 1 żółtko. Dodać wystudzoną masę i wszystko utrzeć. Masą przełożyć ciasto.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 02.12.2010 09:31
fajne ciasto
Maryś1 06.08.2010 12:05
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak