Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rozmarynowy kurczak

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pałki z kurczaka 8 szt.
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżecz.
oregano 12 łyżecz.
tymianek 1/2 łyżecz.
rozmaryn 1/2 łyżecz.
olej 3 łyż.
sól 1/2 łyżecz.
pieprz 1 szczypta
Czosnek suszony Prymat 1 łyżecz.

Przepis i sposób przygotowania na: Rozmarynowy kurczak

Kroki postępowania

1
Pałki kurczaka posypać solą i obsmażyć ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju na patelni.
Krok 1 - Rozmarynowy kurczak foto
2
Przygotować naczynie żaroodporne i wysmarować je olejem. W naczyniu ułożyć obsmażone mięso. Następnie oprószyć pieprzem, natrzeć słodką papryką, czosnkiem i posypać ziołami.
Krok 2 - Rozmarynowy kurczak foto
3
Pałki kurczaka piec pod przykryciem w piekarniku nagrzanym do temperatury 180°C ok. 50 minut. Po czym piec jeszcze 15 minut bez przykrycia, aby mięso ładnie się zarumieniło. Podawać w formie, w której się piekło.
Krok 3 - Rozmarynowy kurczak foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Amellia 12.12.2012 09:20
super
maciek7 10.12.2012 19:15
pycha
Małgorzata106 10.12.2012 19:00
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak