Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szarlotka z kremem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt
łyżeczka proszku do pieczenia
6 łyżek mąki
3 łyżki cukru
1,5 kg jabłek
galaretka
łyżka żelatyny
cukier
Krem:
pół litra mleka
budyń waniliowy
kostka masła
szklanka cukru
Polewa:
pól kostki margaryny
4 łyżki cukru
łyzka wody
2 łyzki kakao
jajko 5 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Szarlotka z kremem

Białka i cukier ubić na sztywną pianę, dodać żółtka i delikatnie wymieszać. Wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Piec ok. 10 minut. Jabłka przesmażyć, wsypać cukier i galaretkę z żelatyną. Chwilę podgotować. Na przestudzone ciasto ułożyć jabłka. Ugotować budyń, masło utrzeć z cukrem na gładką masę, potem dodawać po łyżce zimnego budyniu. Gotowy krem wyłożyć na jabłka, składniki npolewy podgrzać do zagotowania ( nie gotować). Ostudzić i oblać zimną polewą ciasto.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

zbigniew1975 16.11.2013 21:19
ciekawe ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak