Sposób przygotowania

2 małe cebule kroimy w półplasterki, 2 ząbki czosnku drobno siekamy, cienką kiełbasę (np. śląską lub zwyczajną) kroimy w kostkę, 1 dużą paprykę czerwoną kroimy w paseczki, 2 małe cukinie obieramy ze skóry i kroimy w kostkę, 3 pomidory parzymy we wrzątku, obieramy ze skóry i kroimy w kostkę. Na rozgrzany olej wrzucamy pokrojoną cebulę (lekko solimy, wtedy cebula szybko puści sok i odda swój smak), chwilę podsmażamy i dodajemy czosnek - moment smażymy i kolejno wrzucamy następne składniki, każdy z nich przez chwilę podsmażając: kiełbasę, czerwoną paprykę, cukinię i na końcu pomidory, które puszczą smaczny sos. Doprawiamy do smaku: solą, pieprzem, suszoną bazylią, czerwoną słodką papryką i łyżeczką musztardy

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    aginaa

    moje ulubione:)
  • 5
    no-image
    Opublikowano

    aga130982

    wygląda smacznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Betka

    smaczne:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !