Sposób przygotowania

Mięso wymieszać z posiekaną cebulą,czosnkiem,solą,pieprzem,jajkami(gdy jest za rzadkie dodać trochę bułki tartej),uformować kulki wielkości orzecha włoskiego i obsmażyć na oleju w małym rondlu z obu stron(olej powinien sięgać do połowy klopsików)na rumiano.

Posiekana cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek przesmażyć na margarynie,wlać 1.5 litra wody i zagotować.Dodać koncentrat pomidorowy(ilość według gustu),papryki w proszku,kucharka,sól i chwilę pogotować.Mąkę(ilość w zależności jaki gęsty ma być sos)rozprowadzić wodą,wlać do sosu,pogotować i przetrzeć przez sito.Do gotującego sosu wrzucić klopsiki i na chwilę zostawić. Smacznego!

Ja podałam klopsiki z makaronem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Islanzadi

    Bardzo lubię takie klopsiki :D
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    robię podobne ,są smaczne
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    lubię, lubię i już
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne klopsiki
  • 2
    original
    Opublikowano

    Betka

    przepyszne:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !