Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać, ugotować w osolonym wrzątku, ostudzić. Poprzekrawać na połówki albo ćwiartki. Cebulę pokroić na cienkie półplasterki, skropić sokiem cytrynowym, odstawić na 15 min.. Następnie odcedzić, odcisnąć a sok , który nam zostanie, dodać do jogurtu. Jogurt doprawić mielonymi pomidorami, solą i pieprzem. Szynkę i ser pokroić w cienkie paski.
Na patelni rozgrzać olej, podsmażyć na złoto ze wszystkich stron ugotowane ziemniaki, wyjąć na ręcznik papierowy i osączyć. Na talerzach ułożyć kopczyki z szynki i sera, obłożyć gorącymi ziemniakami. Polać sosem, posypać cebulką i koperkiem.

Komentarze

  • 1
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Wygląda bardzo apetycznie !!!!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    zgadzam się ,apetyczne
  • 1
    sp_a4029
    Opublikowano

    Justyna223

    wyglądają na pyszne
  • 1
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Fajny pomysł na ziemniaczki.Muszę coś podobnego wykombinować.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Wygląda smakowicie. Pomysł jak najbardziej godny polecenia !!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Fajnie!
  • 0
    original
    Opublikowano

    magdziorka6

    bardzo apetyczne danie:-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !