Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szynka w galarecie z jajkami przepiurczymi

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka 200 G
wywar warzywny 300 ml
porto 50 ml
śmietana kremówka 50 ml
sól, pieprz
natka pietruszki
Żelatyna wieprzowa Prymat
jajka przepiórcze 16 szt

Przepis i sposób przygotowania na: szynka w galarecie z jajkami przepiurczymi

jajka ugotowac i orac.Zelatyne zalac 3 łyzkami wody i odstawic bna 5 minut.Wywar zagotowac z porto,dodac zelatyne zagotowac i ostudzic.Szynke pokroic na plasterki do wyłozenia brzegow 4 foremek.Reszte szynki zemlec dodac 1\\4 galarety ,smietane i sól wymieszac.Dno foremek wylac galareta,brzegi wylozyc plastrami szynki i po 4 jajka.Przybrac pietruszka i zalac galareta i zastudzic

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak