Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Groszek ptysiowy

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wody 1/4 l
jajko 4 szt
mąka pszenna 15 dag
margaryna 1/2 kostki

Przepis i sposób przygotowania na: Groszek ptysiowy

Wodę zagotować z margaryną, dodać mąkę i dobrze roztrzepać. Do przestudzonej masy dodawać po 1 jajku, ciągle ubijając trzepaczką. Pod koniec przez chwilę ucierać w mikserze. Gotową masę kłaść małymi kupkami na lekko wysmarowaną blachę i piec w temp. 200 st.C

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KasiaK90 25.06.2011 09:01
bardzo lubię
ronald88 07.05.2011 19:55
super
tomek18 28.03.2011 08:52
super
marcia71 26.03.2011 12:56
myślałam, że to bardziej skomplikowane
marcia71 26.03.2011 12:56
myślałam, że to bardziej skomplikowane
Gosia32
Gosia32 18.01.2011 08:31
spróbuję
marzena06 06.01.2011 14:51
super pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak