Sposób przygotowania

Kromki chleba zmoczyć w wodzie. Mięso mielone przełożyć do miski, dodać do niego wyciśnięte z wody kromki chleba, 1 jajko i doprawić solą i pieprzem. Całość dobrze wyrobić. Z gotowego ciasta wyrabiamy nieduże kuleczki i panierujemy je w bułce tartej , a następnie kładziemy na rozgrzany tłuszcz. Smażymy kuleczki ze wszystkich stron na złoty kolor.
Następnie przygotowywujemy sos pieczarkoy:
Pieczarki kładziemy na patelnię, solimy i smażymy na tłuszczu. Usmażone wkładamy do garnka z wcześniej przygotowaną wodą. Do wody dajemy kość i kostkę wołową i gotujemy. Na koniec zagęszczamy sos mąką i śmietaną delikatnie wlewając do garnka żeby się nie ścięło.
Na talerz wlewamy sos i wkładamy do niego kuleczki.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !