Sposób przygotowania

Biszkopt: Białka ubić na sztywną pianę. Dodać cukier i zmiksować. Potem dodawać kolejno żółtka, cały czas miksując. Na koniec dodać mąki, proszek do pieczenia i orzechy. Zmiksować. Tortownicę wysmarować margaryną i posypać bułką tartą. Przelać ciasto. Piec 30 minut. Miodowe ciasto: Wszystkie składniki na ciasto przekładamy do miski i miksujemy aż wszystko się połączy. Tortownicę wysmarować margaryną i posypać bułką tartą. Przełożyć połowę masy i piec 20 minut. Z drugą częścią postąpić tak samo. Masa jabłkowa: Jabłka obrać, wydrążyć gniazda nasienne i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Zasypać cukrem i dusić ok 10 minut, potem wsypać galaretkę, wymieszać i trochę przestudzić. Masa kremówkowa: Kremówkę schłodzić i ubić z cukrem i śmietan fixem. Przekładany torcik: Jedno ciasto miodowe przełożyć do tortownicy, posmarować połową jabłek i połową kremówki. Położyćbiszkopt, reszte jabłek i kremówki, potem drugie ciasto miodowe. Ciasto polać polewą i posypać wiórkami kokosowymi.

Komentarze

Nikt jeszcze nie skomentował. Bądź pierwszy !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !