Sposób przygotowania

SKŁADNIKI: porcja kruchego ciasta, 3 jajka, 100 g dzikiego ryżu, 50 g startego parmezanu, 175 ml mleka, 175 g tartego cheddara, 125 g krewetek, 500 g świeżych grzybów, sól i pieprz do smaku.

SPOSÓB WYKONANIA: Ugotować dziki ryż. Ostudzić. Wymieszać z jednym jajkiem, parmezanem i solą. Ciasto wyłożyć w formie do pieczenia. Pozostałe dwa jajka wymieszać z serem, mlekiem, pieprzem, krewetkami i grzybami. Na cieście wyłożyć warstwę ryżu, a na nią wylać masę jajeczną. Piec 40 minut w temperaturze 190 stopni. Przed podaniem odstawić na 15 minut.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    brzmi ciekawie, a efekt końcowy pięknie się prezentuje :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Andysz

    wyśmienite:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !