Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Quiche z grzybami i krewetkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

parmezan
krewetki
grzyby
ryż dziki

Przepis i sposób przygotowania na: Quiche z grzybami i krewetkami

SKŁADNIKI: porcja kruchego ciasta, 3 jajka, 100 g dzikiego ryżu, 50 g startego parmezanu, 175 ml mleka, 175 g tartego cheddara, 125 g krewetek, 500 g świeżych grzybów, sól i pieprz do smaku.

SPOSÓB WYKONANIA: Ugotować dziki ryż. Ostudzić. Wymieszać z jednym jajkiem, parmezanem i solą. Ciasto wyłożyć w formie do pieczenia. Pozostałe dwa jajka wymieszać z serem, mlekiem, pieprzem, krewetkami i grzybami. Na cieście wyłożyć warstwę ryżu, a na nią wylać masę jajeczną. Piec 40 minut w temperaturze 190 stopni. Przed podaniem odstawić na 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 21.12.2012 23:02
wyśmienite:)
Jolanta40 03.09.2010 08:07
brzmi ciekawie, a efekt końcowy pięknie się prezentuje :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak