Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kluski półfrancuskie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 200 g
jajko 2 szt
masło 20 g
sól

Przepis i sposób przygotowania na: kluski półfrancuskie

MaSŁO YTRZEC Z JAJKAMI.WYMIESZAC Z MAka osolic.Jezeli ciasto bedzie za geste dolewac po łyzce mleka lub wody w takiej ilosci by ciasto dało nabierac sie łyzka.Wyrabiac az ukarza siew pecherzyki powietrza.Łyka maczana we wrzatku nabierac ciasto i kłasc kluski w osolona wode,zamieszac i zagotowac.3minuty od wypłyniecia Wyjac łyzka cedzakowa i podawac

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak