Sposób przygotowania

SKŁADNIKI: 1 szalotka drobno posiekana, skórka i sok z pół cytryny, 200 g mieszanki jagód (żurawina, czarna jagoda itp.) - użyliśmy 10 dag żurawin i 10 czarnych jagód, 2 - 3 gałązki tymianku, sól i pieprz do smaku, miód do smaku, olej, 4 steki z łososia (175 - 225 g każdy), ulubione zgrillowane warzywa.

SPOSÓB WYKONANIA: W rondelku zagotować wszystkie składniki za wyjątkiem oleju, łososia i warzyw. Dodać do smaku miód i gotować do miękkości jagód. Łososia posmarować olejem i zgrilować. Steki podawać z kompotem oraz zgrillowanymi warzywami.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !