Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowany łosoś z kompotem z jagód

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łosoś
żurawina
jagody

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowany łosoś z kompotem z jagód

SKŁADNIKI: 1 szalotka drobno posiekana, skórka i sok z pół cytryny, 200 g mieszanki jagód (żurawina, czarna jagoda itp.) - użyliśmy 10 dag żurawin i 10 czarnych jagód, 2 - 3 gałązki tymianku, sól i pieprz do smaku, miód do smaku, olej, 4 steki z łososia (175 - 225 g każdy), ulubione zgrillowane warzywa.

SPOSÓB WYKONANIA: W rondelku zagotować wszystkie składniki za wyjątkiem oleju, łososia i warzyw. Dodać do smaku miód i gotować do miękkości jagód. Łososia posmarować olejem i zgrilować. Steki podawać z kompotem oraz zgrillowanymi warzywami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak