Sposób przygotowania

SKŁADNIKI: 60 g masła, sok i skóra z jednej cytryny, 1 ząbek czosnku, sos tabasco do smaku, 2 łyżki startej cebuli, 3 łyżki brązowego cukru, 1 łyżeczka mielonej kolendry, pół łyżeczki mielonego kminu, pół łyżeczki mielonego imbiru, 1 łyżeczki sosu teriyaki, świeżo mielony pieprz, 675 g polędwicy z bizona pokrojonej w 2 cm kawałki - użyliśmy polędwiczek wieprzowych, warzywa pokrojone w kostkę: cukinia, papryki, cebule, pomidorki koktajlowe, patyczki do szaszłyków.

SPOSÓB WYKONANIA: Rozpuścić masło i dodać 10 kolejnych składników. Dusić przez 5 minut. Odstawić do wystudzenia. Wymieszać z mięsem i odstawić do lodówki na minimum 8 godzin. Wyjąć z marynaty i nadziewać na patyczki. Grilować z warzywami przez 5 - 6 minut. Marynatę zagotować i polać nią usmażone mięso z warzywami.

Komentarze

  • 5
    original
    Opublikowano

    rosik93

    To już wyższa półka:P
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Ntalia

    Ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Misiakova

    ciekawe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !