Sposób przygotowania

SKŁADNIKI: 180 g posiekanej cebuli, 1 łyżka oleju, 30 g masła, 125 ml białego wina lub cydru, 125 ml syropu klonowego, sól i pieprz, 4 kotlety wieprzowe po 150 g każdy

SPOSÓB WYKONANIA: Na oleju i maśle skarmelizować cebulę. Dodać wino, Dokładnie wymieszać. Gotować na małym ogniu do zredukowania o połowę. Dodać syrop klonowy, doprawić solą i pieprzem. Gotować na małym ogniu do zgęstnienia. Kotlety zgrillować i podawać z przygotowaną cebulą.

Komentarze

  • 5
    original
    Opublikowano

    rosik93

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Ntalia

    Super
  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    bardzo apetyczne te kotleciki!:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !