Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety wieprzowe z klonową cebulą

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab
syrop klonowy

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety wieprzowe z klonową cebulą

SKŁADNIKI: 180 g posiekanej cebuli, 1 łyżka oleju, 30 g masła, 125 ml białego wina lub cydru, 125 ml syropu klonowego, sól i pieprz, 4 kotlety wieprzowe po 150 g każdy

SPOSÓB WYKONANIA: Na oleju i maśle skarmelizować cebulę. Dodać wino, Dokładnie wymieszać. Gotować na małym ogniu do zredukowania o połowę. Dodać syrop klonowy, doprawić solą i pieprzem. Gotować na małym ogniu do zgęstnienia. Kotlety zgrillować i podawać z przygotowaną cebulą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka_86 13.02.2011 13:27
bardzo apetyczne te kotleciki!:)
Ntalia 03.12.2010 09:13
Super
rosik93 16.07.2010 16:03
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak