Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka w occie

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko
ocet

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka w occie

SKŁADNIKI: 6 jajek na twardo, 12 goździków, 1 szklanka octu 6%, 1 szklanka wody, pół łyżeczki mielonej gorczycy, pół łyżeczki soli, pół łyżeczki pieprzu.

SPOSÓB WYKONANIA: Obrane ze skorupek jajka ułożyć w słoju. Wymieszać przyprawy z dwoma łyżkami octu. Zagotować wodę z octem, dodać przeprawy, gotować mieszając przez minutę. Jajka zalać wrzącym octem i mocno zakręcić wieczko. Słoik wystudzić. Wstawić do lodówki na 2 tygodnie. Podawać z zimnymi mięsami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka_86 07.04.2012 23:45
robiłam podobne
Jolanta40 19.01.2011 12:55
fajny pomysł
izapozdro 27.11.2010 16:18
tego jeszcze nie próbowałam
Jolanta41 28.08.2010 22:28
Dobre do wódeczki ! Jadłam i bardzo mi smakowała ta przekąska.
rosik93 16.07.2010 16:04
Ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak