Sposób przygotowania

SKŁADNIKI: ciasto na 2 spody biszkoptowe, 1 łyżeczka esencji kokosowej - dodaliśmy aromat cytrynowy, bita śmietana, szklanka podpieczonych migdałów. Nadzienie: 25 dag posiekanych suszonych daktyli, 1 i 1/3 szklanki niesłodzonego mleka skondensowanego, 1 i 1/3 szklanki cukru, 4 roztrzepane żółtka, pół szklanki masła, 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii.

SPOSÓB WYKONANIA: Do ciasta dodać ekstrakt kokosowy. Upiec dwa biszkopty o wielkości 22 cm. Zagotować składniki nadzienia. Gotować do zgęstnienia. Dodać migdały. Wymieszać i ostudzić. Smarować biszkopt nadzieniem. Przykryć drugim biszkoptem. Wierzch ozdobić bitą śmietaną. Schłodzić.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    krzyniu1984

    rewelacja! uwielbiam migdały :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Anna146

    ciekawy przepis, ciekawa nazwa
  • 0
    original
    Opublikowano

    Pacia

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !