Sposób przygotowania

SKŁADNIKI: 250 ml bulionu z kurczaka, 150 g mielonej wieprzowiny, 50 g nie ugotowanej zielonej soczewicy, 1 posiekana mała cebula, 1 posiekany mały kawałek selera naciowego, 1 posiekany ząbek czosnku, 1 listek laurowy, 1/4 łyżeczki cynamonu, 1/4 łyżeczki mielonego imbiru, szczypta mielonych goździków, 1 łyżka podpieczonych okruchów chleba, 1 posiekany mały pęczek szczypiorku, sól i pieprz do smaku, tosty lub krakersy.

SPOSÓB WYKONANIA: Na małym ogniu gotować w bulionie przez 30 - 40 minut mięso, soczewicę, cebulę, seler, czosnek, liść laurowy, imbir, cynamon i goździki. Płyn powinien całkiem wyparować. Wyjąć liść laurowy. Zdjąć z ognia i wymieszać z okruchami chleba i szczypiorkiem. Doprawić. Przełożyć do prostokątnego naczynia i dobrze schłodzić. Pokroić w plastry i podawać z tostami lub krakersami.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka189

    plagiat http://grumko.blox.pl/2010/02/1285-Cretons-z-soczewicy-i-szczypiorku.html
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka189

    oj przepraszam wygląda na to że jesteś autorem , no i wszystkich pozostałych

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !