Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Letnia sałatka z dzikim ryżem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

seler naciowy
jajko ugotowane na twardo
ryż dziki

Przepis i sposób przygotowania na: Letnia sałatka z dzikim ryżem

SKŁADNIKI: 200 g dzikiego ryżu, 4 jajka ugotowane na twardo, 100 g selera naciowego, 50 g zielonej papryki, 50 g cebuli, 100 g pomidorów, 100 g ogórków, 200 ml majonezu, 1 łyżka musztardy gruboziarnistej, sól, pieprz do smaku.

SPOSÓB WYKONANIA: Ugotować ryż do miękkości. Odcedzić, przepłukać zimną wodą, dodać trochę oleju i podsuszyć w lekko ciepłym piekarniku. Pokroić jajka, pomidory i ogórki w dużą kostkę, seler naciowy na cienkie plasterki, a paprykę i cebule posiekać. Wymieszać majonez z musztardą i solą. Dodać wszystko do ryżu i wymieszać . Podawać na liściu sałaty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iknkirke 15.05.2011 20:37
dobra
wedith1 17.08.2010 11:05
Składniki jak najbardziej mi odpowiadają :) Pycha!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak