Sposób przygotowania

SKŁADNIKI: 200 g dzikiego ryżu, 4 jajka ugotowane na twardo, 100 g selera naciowego, 50 g zielonej papryki, 50 g cebuli, 100 g pomidorów, 100 g ogórków, 200 ml majonezu, 1 łyżka musztardy gruboziarnistej, sól, pieprz do smaku.

SPOSÓB WYKONANIA: Ugotować ryż do miękkości. Odcedzić, przepłukać zimną wodą, dodać trochę oleju i podsuszyć w lekko ciepłym piekarniku. Pokroić jajka, pomidory i ogórki w dużą kostkę, seler naciowy na cienkie plasterki, a paprykę i cebule posiekać. Wymieszać majonez z musztardą i solą. Dodać wszystko do ryżu i wymieszać . Podawać na liściu sałaty.

Komentarze

  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Składniki jak najbardziej mi odpowiadają :) Pycha!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    dobra

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !