Sposób przygotowania

SKŁADNIKI: 2 morlesze lub snappery pokrojone w 2,5 cm kostkę - użyliśmy filetów z pstrąga, 2 łyżki ulubionych przypraw, 2 łyżki octu słodowego - użyliśmy winnego, mąka, olej. Sos: 2 łyżki oleju, 1 łyżka masła, 1 posiekana cebula, 30 dag świeżych pomidorów, bez pestek i posiekanych, 2 ząbki czosnku, 2 gałązki tymianku, 2 i pół szklanki bulionu rybnego lub wody, pół łyżeczki cynamonu, 1 posiekana ostra papryczka, 25 dag posiekanej czerwonej i zielonej papryki, sól, gałązki oregano.

SPOSÓB WYKONANIA: Rybę wymieszać z przyprawami i octem. Odstawić na 2 godziny. Panierować w mące i smażyć na oleju na złoty kolor. Przygotować sos. Rozgrzać olej z masłem, smażyć przez 5 minut cebulę. Dodać pomidory, czosnek i tymianek. Dusić 5 minut. Wlać bulion, dodać cynamon i ostrą papryczkę. Wymieszać. Włożyć kawałki ryby oraz świeżej papryki. Gotować kilka minut do zgęstnienia sosu. Doprawić. Przybrać oregano i podawać.

Komentarze

  • 6
    original
    Opublikowano

    rosik93

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    wygląda obłędnie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !