Sposób przygotowania

SKŁADNIKI: 1 mała główka kapusty, 25 dag fasolki szparagowej, 2 szklanki kiełków fasolki mung, 1 ogórek zielony, 2 jajka ugotowane na twardo, 1/3 szklanki kremu kokosowego - użyliśmy kokosowego jogurtu, pół szklanki naturalnego jogurtu, 3 łyżki brązowego cukru, 1 mała posiekana ostra papryczka, 1 łyżeczka mielonej kolendry, sok z jednej limonki, szczypta soli.

SPOSÓB WYKONANIA: Przygotować sos. Wymieszać krem kokosowy z jogurtem. Dodać posiekaną papryczkę chili, cukier, kolendrę, sok z limonki oraz sól. Schłodzić. Kapustę cienko pokroić. Obgotować ok. 2 minuty w osolonej wodzie. Osączyć. Przepłukać zimną wodą. Fasolkę szparagową gotować 5 minut. Osączyć i również przepłukać zimną wodą. Kapustę i fasolkę przełożyć na talerz. Dodać pokrojone w plasterki jajka, ogórka oraz osączone kiełki. Polać sosem i podawać.

Komentarze

  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Dressing - rewelacja!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !