Sposób przygotowania

Ciasto:
8 łyżek wody
6 łyżek kakao
2 szklanki cukru pudru
3 szklanki mąki
10 jaj
2 kostki margaryny
duży proszek do pieczenia
Z połowy składników zrobić 2 biszkopty.
Margarynę utrzeć z cukrem i żółtaki. Do tego dodać resztę składników i śmietanę ubita z białek. Piec w temperaturze 180 st. C. Każdy z 2 biszkoptów przeciąć na pół (wzdłuż).
Masa:
pół litra mleka
1 torebka cukru waniliowego
1 łyżka mąki
2/3 szklanki cukru
łyżka mąki ziemniaczanej
1 jajko
masło
kisiel wiśniowy
Zagotować większą część mleka. A w mniejszej części wymieszać wszystkie składniki oprócz margaryny. Wlać to do gotującego się mleka i zagotować, mieszając. Gdy masa wystygnie utrzeć masło dodawać po trochu zimnego budyniu aż do skończenia i ucierać.
Masę dawać pomiędzy biszkopty. Na koniec polać polewą czekoladową i ozdobić.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Karolcia12

    bardzo smacznie wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    super jest
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Ładnie się prezentuje :)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    bercik1

    aż chce się zjeść
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli82

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jodaj

    pyszna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !