Sposób przygotowania

SKŁADNIKI: 90 dag mięsa z kozy pokrojonego w kostkę, ¼ szklanki posiekanej cebuli, 2 łyżki kurkumy, 2 posiekane ząbki czosnku, pół łyżeczki ostrego sosu, 2 łyżeczki starego imbiru, pół szklanki czerwonego wina, ¼ łyżeczki oleju, ¼ szklanki keczupu, 1 łyżeczka curry, pół łyżeczki soli, 1 łyżeczka octu, 3 łyżki chutney’a np. domowej roboty z mango.

SPOSÓB WYKONANIA: Mięso przyprawić solą, czosnkiem, octem i sosem. Marynować przez godzinę. Rozgrzać olej i smażyć na nim mięso z dodatkiem curry. Dodać pozostałe składniki. Przykryć i dusić do momentu aż mięso będzie miękkie. Podawać z ryżem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    Kozy nie jadłam ale przepis wypróbuję z innym mięsem

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !