Sposób przygotowania

Warzywa umyć, oczyścić. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w kostkę. Cebulę i koperek (razem z łodyżkami) posiekać, kapustę grubo poszatkować. W dużym rondlu rozpuścić masło, zeszklić cebulę. Wsypać mąkę i wymieszać dokładnie a następnie wlać 1,5 szkl. wody i zagotować mieszając. Dodać kapustę, 1/2 łyżeczki suszonego tymianku, dusić ok. 10 min. aż zmięknie, ale będzie jędrna. Dodać pomidory, koncentrat i połowę koperku. Doprawić solą, cukrem i pieprzem, dusić jeszcze 5 min.. Podawać posypaną resztą koperku. Do tego kawałek świeżego pieczywa albo młode ziemniaczki....pycha!

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Oto danie pod mój smak.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    MAŁY

    pysznie i zdrowo
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    pycha
  • 0
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    Ja z pomidorami też nie robiłam jeszcze
  • 0
    original
    Opublikowano

    Klausia

    lubię taką kapustę :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    ja to w ogóle kapuściara jestem - lubię kapustę w każdej postaci chyba

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !