Sposób przygotowania

Groch namoczyć przez noc, ugotować. Cebule obrać i pokroić w kostkę. Żeberka pokroić na kawałki. Mięso razem z cebula obsmażyć na oleju, podlać niewielka ilością wody i dusić do miękkości. Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w plasterki. Obsmażyć na oleju na złoty kolor. Groch, mięso z cebula i ziemniaki połączyć razem. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i majerankiem i poddusić razem przez ok 5 min często mieszając.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    klasyka
  • 3
    original
    Opublikowano

    anemon

    Solidne danie na zimowy obiad.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    mala2021

    klasyczne i smaczne danie
  • 0
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    tak jeszcze nie jadłam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !