Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chutney z mango

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mango
orzechy nerkowca
imbir

Przepis i sposób przygotowania na: Chutney z mango

SKŁADNIKI: 90 dag mocno zielonych owoców mango, 12 dag orzechów nerkowca, 6 dag świeżego imbiru, 2 świeże posiekane ostre papryczki, 25 dag złotych rodzynek, 2 szklanki brązowego cukru, 2 szklanki octu winnego.

SPOSÓB WYKONANIA: Mango obrać i pokroić w kostkę. Włożyć do garnka z pozostałymi składnikami i gotować na małym ogniu ok. 30 min. Przełożyć do sterylnych słoików i używać do przygotowania curry lub zimnych mięs.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 15.08.2011 11:26
bardzo ciekawe z mango
Babciagramolka 01.12.2010 22:13
Uwielbiam mango a w chetneyu z mango ( tyle że dojrzałego ) zakochałam się w Anglii - ja robię z mango z cebulą . Muszę spróbować takiej wersji .

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak