Sposób przygotowania

Cykorię oczyścić, wyciąć gorzki miąższ, pokroić w półplasterki, sparzyć (najlepiej na sicie). Pieczarki oczyscic, pokroić w plasterki. Z parówek zdjąć osłonki, pokroić w plasterki. Cebulę obrać, pokroić w piórka, usmażyć na oleju, pod koniec smażenia oprószyć maka. Dodać koncentrat pomidorowy oraz wino i szybko wszystko wymieszać żeby nie porobiły się grudki. Dodać cykorie, pieczarki i parówki, dusić jeszcze 10 minut. Całość przyprawić do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    fajne! proste a jednocześnie ciekawe zestawienie :-)
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Bardzo fajne.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Ciekawe połączenie smaków.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !