Sposób przygotowania

Kukurydzę osączyć z zalewy. Cebulę obrać, posiekać. Wędzonkę pokroić w małą kostkę. Na dużej patelni rozgrzać olej, dodać wędzonkę, zrumienić, dodać cebulę, smażyć aż się zeszklić. Dodać ryż i smażyć mieszając 2-3 minuty. Następnie skropić całość sosem chili i dodać koncentrat, wymieszać, podlać ok. 3/4 szkl. wody, dusić 5 min.. Na koniec dodać kukurydzę (troszkę zostawić do przybrania), doprawić ew. solą, wymieszać. Wykładać porcje na talerz, posypać resztą kukurydzy i startym serem, który od ciepła ryżu ładnie się roztopi. Można nałożyć ładne porcje ugniatając gotowy ryż w filiżance posmarowanej od wewnątrz masłem a następnie przykładając filiżankę wierzchem do powierzchni talerza. Gdy lekko ją podniesiemy ryż powinien się sam wysunąć.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    wojtek10_89

    musze wypróbować, wygląda bardzo zachęcająco
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    wojtek10_89

    musze wypróbować, wygląda bardzo zachęcająco
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Agnik

    pysznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Bardzo fajnie wygląda :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !