Sposób przygotowania

SKŁADNIKI: 1 rozkłócone jajko, 15 dag świeżych okruchów chleba, 2 łyżki posiekanej cebuli, 1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki, 1/8 łyżeczki soli, pół łyżeczki musztardy Dijon, 45 dag zmielonej gotowanej szynki, 300 dag świeżego ananasa duszonego w cukrze - użyliśmy ananasa z puszki, który gotowaliśmy w syropie do momentu zgęstnienia.

SPOSÓB WYKONANIA: Wymieszać jajko, okruchy chleba, cebulę, sól, natkę oraz musztardę. Dodać do szynki. Wymieszać formować 2,5 cm kulki i układać je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec przez 20 minut w temperaturze 180 stopni. W międzyczasie podgrzać ananasa. Dodać do niego upieczone kulki i gotować na małym ogniu przez 5 minut. Podawać z ryżem.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !