Sposób przygotowania

Buraki wyszorować, umyć i ugotować w łupinkach. Przelać zimną wodą i zostawić je w niej do ostygnięcia. Obrać i starkować na jarzynowej tarce. Wymieszać z solą, cukrem, octem, przyprawami i czosnkiem. Nakładać do wyparzonych słoików. Pasteryzować 20 min. Studzić obrócone do góry dnem. SMACZNEGO!

Komentarze

  • 0
    sp_a4029
    Opublikowano

    Justyna223

    do ulubionych:)
  • -1
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Też jestem za tym, by robić buraki na zimę.
  • 0
    no-avatar
    Opublikowano

    Anonim

    A co jest w tym słoiku na zdjęciu? Na buraczki nie wygląda...

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !