Sposób przygotowania

SKŁADNIKI: 15 dag ryżu, 7,5 dag pokrojonego dorsza, 1 średnia cebula pokrojona w plasterki, 2 średnie posiekane pomidory, 12 łyżek oleju, 2 rozkruszone kostki rosołowe, 2 łyżki sosu sojowego, szczypta pieprzu, 1 - 2 rozgniecione ząbki czosnku, 3/4 litra mleczka kokosowego.

SPOSÓB WYKONANIA: Na rozgrzanym oleju smażyć plasterki cebuli. Dodać czosnek, pomidory, pieprz oraz kostki rosołowe. Wymieszać, a następnie dodać kawałki dorsza oraz sos sojowy. Wymieszać i smażyć do momentu aż ryba lekko się zezłoci. Dodać ryż oraz mleczko kokosowe. Wymieszać i gotować do miękkości ryżu. Podawać z plasterkami zielonego ogórka lub pomidora.

Komentarze

  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Moje smaki:) Masz bardzo oryginalne przepisy :D

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !