Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Moje śledzie w oliwie

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

matiesy 0,5 kg
cebula 2 szt
sok z dużej cytryny
sól, cukier i pieprz mielony
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Moje śledzie w oliwie

Śledzie wymoczyć, pokroić w dzwonka. Cebule pokroić w kostkę. rozetrzeć ją lekko palcami z cukrem i sokiem z cytryny. Śledzie skropić sokiem z cytryny i ułożyć na półmisku. Popieprzyć i obłożyć cebulką. Polać dobrą oliwą; odstawić na ok. 20 min i można podawać. SMACZNEGO!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 05.07.2015 17:30
Pyszne śledzie.
Grażyna13 30.01.2012 11:35
Bardzo ciekawe :)
Babciagramolka 29.03.2011 18:39
Poproszę na wynos dla Mamy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak