Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z krewetek, tuńczyka i makaronu

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

krewetki
tuńczyk
makaron

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z krewetek, tuńczyka i makaronu

SKŁADNIKI: półtorej szklanki nie ugotowanego makaronu, 1 łyżka soku z limonki, 10 dag osączonych krewetek z puszki, puszka osączonego tuńczyka, 3 duże jajka ugotowane na twardo, 3/4 szklanki posiekanego selera, 2 ogórki konserwowe, 1/4 szklanki pokrojonej na kawałki papryki czerwonej lub zielonej, 2 starte marchewki, 1 posiekana mała cebula, 3/4 szklanki majonezu, 1 łyżka kwaśnej śmietany, pół łyżeczki musztardy w proszku.

SPOSÓB WYKONANIA: Ugotować makaron. Skropić sokiem z limonki. Dodać krewetki, tuńczyka, jajka, seler, ogórki, paprykę marchewki i cebulę. Wymieszać. Przygotować sos z majonezu, śmietany i musztardy w proszku. Dokładnie wymieszać z składnikami sałatki. Schłodzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Barbara40 11.05.2011 19:33
swietny pomysl, tylko skad wziac musztarde w proszku ,?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak