Sposób przygotowania

Kurki dokładnie oczyścić, wypłukać i osączyć. Większe pokroić na kawałki, mniejsze można zostawić w całości. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę. Na patelni rozpuścić masło, dodać cebulkę a kiedy się zeszkli wrzucić grzyby i smażyć na silnym ogniu kilka minut. Wbić jajka i oprószyć całość solą oraz pieprzem. Smażyć mieszając do uzyskania ulubionej konsystencji. Podawać z ciemnym pieczywem albo bułką.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka189

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    moja rodzina uwielbia taką jajecznicę i dobrze,że kurek w tym roku było dużo:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    FAFIK

    Pyszny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    pychotka
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnik

    mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    pawelek180844

    bardzo ciekawe
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Basia03

    taką czasem jadam u mamy :) a teraz jak mieszkam daleko to sama takie pyszności muszę robić :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    ale Mama na pewno Cię nauczyła więc wiesz jak zrobić dobrą jajecznicę:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !