Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kolorowe roladki z wołowego mięsa

3.0
(16)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczeń wołowa 1 kg
musztarda 2-3 łyżki
sos sojowy 2 łyżki
cebula czerwona 2 szt
ogórki kiszone 2 szt
papryka żółta 1/2 szt
marchewka 1 szt
boczek 8-10 dag
smalec 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowe roladki z wołowego mięsa

Kroki postępowania

1
Mięso umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, pokroić w poprzek włókien na płaskie kawałki. Rozbić tłuczkiem przez folię na cienkie płaty. Oprószyć solą i pieprzem, skropić sosem sojowym, posmarować musztardą.
Krok 1 - Kolorowe roladki z wołowego mięsa foto
2
Następnie posypać posiekaną cebulą, pokrojonym w kostkę boczkiem. Ułożyć pokrojone w słupki kiszone ogórki, paprykę i marchewkę.
Krok 2 - Kolorowe roladki z wołowego mięsa foto
3
Mięso zwinąć w roladki, obwiązać nitką kuchenną lub spiąć wykałaczkami, Ułożyć w brytfannie, posmarować po wierzchu smalcem i włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 200 stopni około 40 minut polewając od czasu do czasu powstałym sosem. Rumiane roladki wyjąć z piekarnika, ostudzić, usunąć nici, włożyć do rondla.
Krok 3 - Kolorowe roladki z wołowego mięsa foto
4
Wlać powstały sos i odrobinę wody. Dusić pod przykryciem do miękkości. Podawać z sosem, śląskimi kluskami lub kopytkami i surówką.
Krok 4 - Kolorowe roladki z wołowego mięsa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 16.01.2014 13:05
wspaniałe, aż ślinka leci :)
PaniMISIOWA 16.01.2014 09:03
pięknie się prezentują
plocia 15.01.2014 21:25
Takie roladki to chyba każdy lubi
olkaaa 30.11.2012 08:15
bardzo apetyczne
michałp 28.11.2012 12:10
Pycha.
mela25 28.11.2012 11:41
ojej ale pyszne
medi 28.11.2012 11:36
Super roladki:)
Beata61 28.11.2012 11:05
poproszę o jedną ;P
wyattearp 28.11.2012 10:49
FAJNE MUSZĘ ZROBIĆ
agam26 28.11.2012 10:35
mniam
Joanna46 28.11.2012 10:06
Robię podobne, ale do środka daję kawałek kabanosa.
gabi162825 28.11.2012 10:03
super
maciek7 28.11.2012 09:23
pycha
EWI 28.11.2012 09:19
superowe
Hanna5 28.11.2012 09:19
ale bym zjadła mmm...
cukiereczek 28.11.2012 09:14
pyszny obiad
miroslawa 28.11.2012 04:55
pyszne, podobne do tradycyjnej śląskiej rolady
IwonaKa 28.11.2012 00:46
robię bardzo podobnie,wszyscy w domu bardzo lubią

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak