Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać, dokładnie umyć, ugotować do miękkości. Odcedzić i nieco odparować. Boczek pokroić w drobną kostkę albo paseczki i wrzucić na rozgrzaną patelnię. Smażyć aż się wytopi i zrumieni. Cebulę obrać, drobno pokroić, dodać do podsmażonego boczku. Smażyć razem aż cebulka też się przyrumieni. Ziemniaki wyłożyć na półmisek albo misę, na wierzch wyłożyć smażony boczek z cebulą - można przemieszać jeśli ktoś woli. Posypać dużą ilością posiekanego koperku. Do tego tylko duży kubek zsiadłego mleka albo kefiru i pyszny posiłek gotowy!

Komentarze

  • 1
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Ja bym zjadła tą modłę.
  • 1
    sp_a4029
    Opublikowano

    Justyna223

    ja też chcę
  • 1
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Robię podobną ale jeszcze z fasolką szparagową, jest rewelacyjna!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    pyszności
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    ależ smakowicie wygląda to jedzonko :P)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Agnieszka/picola

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    FAFIK

    Pysdzne i pożywne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    ela16

    pychota

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !