Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki na wiejską modłę

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kg ziemniaków 1
dkg wędzonego boczku albo innej wędzonki 25
cebula 1
pęczek koperku 1

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki na wiejską modłę

Ziemniaki obrać, dokładnie umyć, ugotować do miękkości. Odcedzić i nieco odparować. Boczek pokroić w drobną kostkę albo paseczki i wrzucić na rozgrzaną patelnię. Smażyć aż się wytopi i zrumieni. Cebulę obrać, drobno pokroić, dodać do podsmażonego boczku. Smażyć razem aż cebulka też się przyrumieni. Ziemniaki wyłożyć na półmisek albo misę, na wierzch wyłożyć smażony boczek z cebulą - można przemieszać jeśli ktoś woli. Posypać dużą ilością posiekanego koperku. Do tego tylko duży kubek zsiadłego mleka albo kefiru i pyszny posiłek gotowy!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ela16 06.01.2012 10:08
pychota
FAFIK 24.08.2011 07:16
Pysdzne i pożywne
Agnieszka/picola 23.08.2011 10:52
pycha
Ewelina38 27.05.2011 19:41
ależ smakowicie wygląda to jedzonko :P)
Goya 09.05.2011 22:41
pyszności
wedith1 01.04.2011 09:15
Robię podobną ale jeszcze z fasolką szparagową, jest rewelacyjna!
Justyna223 25.09.2010 11:42
ja też chcę
Ewa104 28.07.2010 12:48
Ja bym zjadła tą modłę.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak