Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki z kiszoną kapustą smażone w głębokim oleju

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewka 2 szt
mięso z kurczka
sos sojowy słodki
naleśniki 8 szt
olej do smażenia
kapusta biała 25 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z kiszoną kapustą smażone w głębokim oleju

W zależnosci od tego jakie mamy mięso z kurczaka;może to być mięso z ugotowanych skrzydełek, albo pieczonego kurczaka, mozna tez dodać delikatnie przyprawiona sola i pieprzem usmażona piers z kurczaka(około połowę).Kapustę kroimy w miarę drobno, dodajemy startą na grubej tarce marchew, drobno pokrojone mięso, i to wszystko smażymy na 4 łyżkach oleju z dodatkiem 3 lub 4 łyżek sosu sojowego,soli i pieprzu do smaku. Farsz nakładamy na naleśniki i zwijamy w rulonik, smazymy na głębokim oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata17ko 03.10.2010 14:02
palce lizać
magical66 26.09.2010 10:58
coś nowego :)
kotlet 25.09.2010 16:07
polecam każdemu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak