Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Haluszki w sosie śmietanowym z szynką

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Na sos: 400ml śmietany 18%, 6 plastrów szynki, 6 żąbków czosnku
sól, pieprz, chilli
mrożony szpinak 1/2 opakowania
jaja 2 szt.
mleko 100 ml
mąka 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Haluszki w sosie śmietanowym z szynką

Składniki na haluszki łączymy razem, aż powstanie dosyć gęste ciasto. Gotujemy kluseczki w osolonym wrzątku ok. 1 minuty od momentu ich wypłynięcia na powierzchnię.

Dokładny przepis na „Szpinakowe haluszki” dostępny jest w mojej księdze.

Na patelni podsmażamy posiekany czosnek. Dodajemy pokrojoną w paseczki szynkę i chwilę razem smażymy.

Wlewamy śmietanę, solimy, posypujemy pieprzem i chilli. Mieszamy do momentu zagotowania.

Haluszki mieszamy z sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasiurek 04.11.2010 10:05
na pewno skorzystam gdyż uwielbiam szpinak;)
wedith1 04.09.2010 19:43
Ciekawy pomysł:)
misia53 31.08.2010 23:51
Lubię szpinak
Przemek4 20.07.2010 12:27
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak